U-BT Cluj-Napoca, la 40 de minute de o calificare istorică în Top 8 în Basketball Champions League

Campioana României joacă, marți, ultimul meci din faza optimilor Basketball Champions League (BCL). Un succes la Ostende ar coincide cu o calificare istorică în sferturile competiției.

Calificată în premieră în Top 16 a Basketball Champions League U-BT Cluj-Napoca este la un joc distanță de o performanță impresionantă. Marți, de la ora 21:00, alb-negrii vor înfrunta formația Filou Oostende, campioana en-titre și liderul la zi în Elite Gold – BNXT League, întrecere în care participă cele mai importante echipe din Belgia și Țările de Jos.

Cum se califică U-BT în sferturile de finală BCL

O victorie în Belgia le-ar aduce clujenilor o calificare istorică în Top 8 al întrecerii continentale intercluburi, de pe prima poziție în grupa K. Înaintea duelului, Oostende se situează pe poziția a treia în clasamentul grupei (4p), în care Unicaja Malaga este lider cu șase puncte, urmată de U-BT cu cinci puncte.

Trupa lui Mihai Silvășan poate miza și pe un ”plan B” care presupune un eșec la maximum 5 puncte. În acest caz U-BT va încheia grupa pe poziția secundă, și aceasta calificantă în sferturile de finală. Ambele oponente și-au câștigat meciurile disputate în întrecerile interne, la sfârșitul săptămânii trecute.

Belgienii au trecut de Feyenoord Rotterdam 72-69, în vreme ce U-BT a învins-o pe CSO Voluntari cu 97-85. În Liga Națională de Baschet Masculin, campioana în exercițiu a României este lider cu 43 de puncte, confirmând sezonul excelent pe care îl traversează, cel mai bun din ultimul deceniu.

”Va fi un meci greu și extrem de important din punct de vedere al rezultatului final. Toată lumea știe care sunt șansele și ce se poate întâmpla. Noi ne concentrăm să obținem victoria. Nu vorbim despre alte aspecte. Mentalitatea noastră este să mergem acolo, să încercăm să învingem și să obținem primul loc.

Suntem bucuroși că există această șansă și trebuie să fim mândri de performanțele reușite până acum. Putem să ne calificăm în TOP 8 și să beneficiem de avantajul terenului propriu. Trebuie să facem tot ce ține de noi să ne apropiem victoria marți. Oostende au un joc pe care nu îl prea schimbă. Au cam aceeași strategie din punct de vedere al apărării la pick and roll sau la schimbările pe care le fac.

Noi ne concentrăm la evoluția noastră. Oostende este o echipă puternică, evoluează an de an în Champions League și își propun rezultate mărețe”, a declarat antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului.

În altă ordine de idei, Karel ”Air Cuba” Guzman este complet refăcut pentru acest duel. Cubanezul este, poate, cel mai spectaculos jucător al campioanei României, un shooter care poate face oricând diferența prin execuțiile de la distanță. În prima întâlnire, disputată la începutul lunii trecute la Cluj-Napoca, U-BT s-a impus cu scorul de 86-75. Meciul va putea fi urmărit de fanii din țară în transmisiune directă pe canalul Look Sport, de la ora 21:00.

Spune-mi ce crezi