Turul ciclist al României se vede pe Eurosport. Rezumate extinse din fiecare etapă vor fi urmărite zilnic în 50 de țări

Turul ciclist al României, sau ”Mica Buclă”, se va desfășura anul acesta între 6 și 11 septembrie. Federația Română de Ciclism a încheiat un parteneriat cu Eurosport, astfel că rezumatele fiecărei etape vor fi difuzate în 50 de țări, inclusiv România.

A 55-a ediţie a Turului României se va derula pe un traseu de 850 de km. La Satu Mare va avea loc prezentarea echipelor (5 septembrie), iar a doua zi are loc startul în prologul Turului României 2022, cu un contratimp individual de 2 km prin centrul oraşului.

Până să ajungă la București caravana va rula prin Bistriţa, Târgu Mureş, Făgăraş şi Curtea de Argeş, traversând printre altele Ţara Lăpuşului (Maramureş), Colinele Transilvaniei şi Transfăgărăşanul, una dintre cele mai spectaculoase şosele din ţară.

Până în prezent au confirmat participarea nu mai puțin de 22 de echipe, între care echipele naţionale ale României şi Bulgariei, precum şi toate cele trei echipe continentale din țara noastră: Mentorise Elite Team CFX, Giotti Victoria Savini Due şi Team Novak. Lista înscrierilor este încă deschisă.

”Anul acesta cred că putem spune, fără teama de a greşi, că va fi cea mai mare ediţie organizată vreodată. Trebuie să mulţumim fiecărui român, ciclist sau neciclist, care se gândeşte cu bucurie la caravana multicoloră care va traversa România”, a declarat Alexandru Ciocan, președintele Federației Române de Ciclism.

Programul etapelor din Turul României:

  • Etapa 1 (7 septembrie) Satu Mare – Bistriţa;
  • Etapa 2 (8 septembrie): Bistriţa – Târgu Mureş;
  • Etapa 3 (9 septembrie): Târgu Mureş – Făgăraş;
  • Etapa 4 (10 septembrie): Cristian – Curtea de Argeş;
  • Etapa 5 (11 septembrie): circuit în Bucureşti.

Ediţia 2021 a Turului României a fost câştigată de polonezul Jakub Kaczmarek (Mazowsze Serce Polski), care a fost urmat în clasament de Serghei Ţvetcov, la patru secunde, şi de un alt polonez, Szymon Rekita (Voster Ats Team), la 5 secunde. 

Spune-mi ce crezi