Raliul mașinilor clasice Transylvania Classic de la Sibiu a adunat la start peste 80 de echipaje

84 de echipaje au luat startul în raliul de regularitate de la Sibiu Transylvania Classic, o competiţie dedicată maşinilor clasice, young-timer şi electrice. Georgi Andonov şi Jordanka Andonova din Bulgaria au câștigat ediția din acest an.

Transylvania Classic de la Sibiu este înscrisă şi în calendarul Federaţiei Internaţionale a Vehiculelor Istorice. Cel mai vechi model înscris în competiţie a fost un Renault Torpedo din 1920 condus de Emil Mitranovici.

Pe lista de start au mai fost modele ale unor producători de renume precum Ferrari, Mercedes-Benz, Porsche, BMW, Renault, Ford sau Dacia, dar şi cele mai noi modele electrice lansate până acum.

Echipajul bulgar a luat startul cu un model Mercedes-Benz 200E (1990) şi a adunat în total doar 54,1 puncte de penalizare, după peste 400 de kilometri parcurşi şi 11 probe speciale specifice competiţiilor de regularitate.

Pe locul secund s-au clasat Daniel Pavel şi Victor Pavel (BMW 3.0 CSI) cu un total de 57 de puncte de penalizare, iar pe treapta a treia în ierarhia generală au urcat Robert Apostolescu şi David Apostolescu, care au adunat 73 de puncte de penalizare.

Competiția a debutat vineri, iar echipajele au avut ocazia să descopere Mărginimea Sibiului, au trecut prin Poplaca, Cristian, Ocna Sibiului, Poiana Sibiului, Sălişte, Sibiel, Orlat, Răşinari, după care au revenit în Piaţa Mică din Sibiu.

Sâmbătă, în ultima zi a competiţiei de regularitate, participanţii au descoperit cealaltă jumătate a judeţului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri.

Spune-mi ce crezi