Fenomenalul David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din toate timpurile, în ziua în care canotajul a adus 6 medalii României. Video

David Popovici a devenit cel mai rapid înotător al planetei, sâmbătă, corectând, cu 5 sutimi de secundă, recordul lumii, vechi de peste 13 ani. Tot sâmbătă flotila României a adus încă 6 medalii, dintre care 3 de aur!

Ceea ce specialiștii anticipau, și însuși David Popovici promitea recent, s-a întâmplat! Recordul mondial în proba ”Regină” a natației (100 metri liber) a căzut! Fenomenalul David Popovici este de azi cel mai rapid înotător al planetei, după ce a triumfat în finala la 100 metri liberi la Campionatele Europene de natație de la Foro Italico.

46.86 secunde pentru istorie

David Popovici nu mai este o promisiune. Și-a spulberat adversarii și la Campionatele Mondiale de la Budapesta și își demonstrează forma excepțională și la Europenele de la Roma. Înotătorul român s-a calificat cu cel mai bun timp în finala la 100 metri liber și specialiștii anticipau ceea ce noi ne doream atât de mult.

Recordul mondial al probei ”Regină” a căzut după mai bine de 13 ani. Timpul lui Popovici, 46,86 de secunde, este cu 5 sutimi de secundă sub cel al brazilianului César Cielo Filho care, tot la Foro Italoco, pe 30 iulie 2009, stabilea, de acum, vechiul record mondial.

Este un start furibund de întreceri pentru fenomenalul David Popovici care va mai intra în competiție în probele de 200 și 400 metri liber. E greu de anticipat cu ce timpi va încheia cursele, dar istoria deja s-a scris. La un an distanță după ce corecta trei recorduri mondiale, la Europenele de juniori, tot la Roma, Popovici a intrat în istoria natației mondiale.

Flotila României a adus 6 noi medalii tezaurului național

Tot sâmbătă, 13 august, canotorii români au concurat în 7 finale la Campionatele Europene de la Munchen și le-au încheiat cu rezultate fantastice. Șase din cele 7 echipaje care au luat startul în finale au încheiat cursele pe podium.

Medalii de aur au obținut:

  • Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, la dublu rame feminin;
  • Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, dublu rame masculin;
  • Ancuţa Bodnar, Simona Radiş, dublu vâsle feminin.

Medalii de bronz: 

  • Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu, Amalia Bereş, patru rame feminin;
  • Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, patru rame masculin;
  • Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enacheora, patru vâsle masculin.

Un rezultat foarte bun a obținut și echipajul de 8+1 masculin (Bogdan-Sabin Baitoc, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Chioseaua, Nicu-Iulian Chelaru, Cristi-Ilie Pîrghie, Constantin Radu, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Adrian Munteanu), care a încheiat pe locul 5.

Spune-mi ce crezi

1 Comentariu