Emma Răducanu, ar putea juca la Cluj-Napoca! Organizatorii Transylvania Open o așteaptă

Campioana de la Flushing Meadows, Emma Răducanu, este așteptată la Cluj-Napoca, la Transylvania Open, programat la sfârșitul lunii octombrie.

Născută din tată român și mamă chinezoaică, Emma Răducanu are o mulțime de fani în țara noastră, iar organizatorii Transylvania Open, al doilea turneu din circuitul WTA găzduit de Cluj-Napoca, încearcă să profite de notorietatea câștigătoarei US Open.

Emma Răducanu a devenit la sfârșitul săptămânii trecute cea mai tânără câștigătoare a turneului de la Flushing Meadows și totodată prima sportivă care a intrat în competiție din calificări și a câștiga trofeul pus în joc.

Ascensiunea fantastică a britanicei Emma Răducanu din acest an este aplaudată și comentată de presa internațională și de foști mari sportivi. Chiar și Casa Regală a Marii Britanii a felicitat-o pe jucătoarea de 18 ani pentru succesul de la New York.

În acest moment Emma Răducanu se situează pe locul 23 în clasamentul mondial și pe locul 14 în clasamentul Race, în baza căruia se obțin biletele pentru turneul campioanelor. În acest clasament, WTA Race, cel în care sunt contabilizate exclusiv rezultatele din 2021, Emma Răducanu a avut o ascensiune de 109 locuri.

De luni, 13 septembrie, după actualizarea clasamentului Race, britanica a intrat serios în calcule pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Primele opt jucătoare din clasamentul WTA Race merg la prestigioasa competiție care anul acesta va fi găzduită de Guadalajara (Mexic).

”Incredibilă forța de care a dat dovadă Emma în ultimele săptămâni! Știu ce înseamnă efortul depus de ea, nu e simplu să menții nivelul super bun chiar în fiecare meci.

Emma face lucrurile să para simple, dar nu sunt deloc așa. Cel mai mult îmi place cât de sinceră e bucuria ei. 

O așteptăm la Transylvania Open cu brațele deschise! Cred ca România abia asteaptă să o întâlnească și să o aplaude”, a declarat directorul turneului Transylvania Open, Patrick Ciorcilă, pentru GSP.ro. 

Și Simona Halep ar putea evolua la Cluj-Napoca

Cel mai nou turneu din circuitul mondial feminin de tenis profesionist, Transylvania Open, se va desfășura la Cluj-Napoca, în perioada în perioada 25 – 31 octombrie.

Noul turneu de la Cluj va fi din seria WTA250 și se va desfășura indoor, în Sala Polivalentă, pe suprafață hard. La fel ca și la precedentul turneu, Winners Open, organizatorii vor oferi premii în valoare totală de 235.238 de dolari.

La Transylvania Open sunt așteptate mai multe jucătoare de top, întrucât aceasta va fi ultima competiție înainte de Turneul Campioanelor. Fiind o competiție indoor, chiar înaintea turneului WTA Finals de la Guadalajara, care e programat să înceapă pe 1 noiembrie, noul turneul de la Cluj-Napoca ar putea atrage multe jucătoare din partea superioară a clasamentului mondial WTA.

Cel mai probabil, organizatorii vor acorda numeroase wildcard-uri jucătoarelor de Top, implicate în lupta pentru calificarea la Turneul Campioanelor, iar una dintre participantele de la Cluj ar putea fi Simona Halep.

Chiar dacă sportiva din țara noastră a ieșit din Top 10 mondial și nu mai are nicio șansă să evolueze la Turneul Campioanelor, se bucură de foarte multă notorietate la Cluj-Napoca.

Spune-mi ce crezi

2 Comentarii