pista atletism featured image

Cărți

Esență tare (de cartier)

Vă invit să comandați/lecturați povestea singurei echipe de rugby de cartier din România care activează în competițiile organizate de Federația Română de Rugby – CS Mănăștur.

Puteți comanda cartea în format fizic sau ebook, de la Editura Școala Ardeleană sau contactându-ne direct.

Esenta tare (de cartier) - link Scoala Ardeleana

Volumul acesta, „Esență tare (de cartier)”, este, dacă vreți, o mini-biografie a Clubului Sportiv Mănăștur scrisă un pic altfel decât strict tehnic. Nu veți regăsi foarte multe picanterii, deși în prea multul multiculturalism pe care l-am promovat noi, numai de picanterii nu am dus lipsă. Scopul acestui volum este, însă, acela de a nu lăsa să se aștearnă praful uitării peste un club, o echipă, care a fost totuși, fie și vremelnic, un punct de reper în sportul cu balonul oval din România. Nu am pretenția că ceea ce am trăit noi nu a mai trăit nimeni, dar știu sigur că, așa cum le-am trăit noi pe toate, a fost acel Ceva. Am fost o mână de oameni care ne-am haiducit să facem ceva. Din ceva-ul ăsta s-au născut și echipa de rugby CS Mănăștur, și volumul de față. Sper că a ieșit ceva, ceva bun.

Patrice Podină face apel la bucuria pe care o mai poate oferi sportul în zilele noastre, prezentând istoria unui club sportiv local, un episod semnificativ pentru rugby-ului clujean și românesc […]. (Mihai Armanca)