Un deceniu de la prima competiție sportivă pe Cluj Arena

Cluj Arena, stadionul emblemă al Clujului și al întregii Transilvanii, a aniversat un deceniu de la momentul găzduirii primei competiții sportive.

În meciul inaugural, în prezența unui număr impresionant de fani, pe arena ultramodernă edificată de la zero de autoritățile județene Cluj, echipa de fotbal Universitatea Cluj i-a întâlnit pe rușii de la Kuban Krasnodar.

”Ajunși la momentul bilanțului, putem afirma, cu toată convingerea, că aceasta s-a dovedit deja a fi una dintre cele mai de succes investiții sportive din România. Dovadă în acest sens sunt cele peste 1.000 de evenimente derulate pe Cluj Arena, care au reunit peste 2,5 milioane de spectatori.

Dintre acestea, numeroase au fost competiții de prim rang, de nivel național și internațional, la care au luat parte nume mari din lumea sportivă și care au sporit semnificativ notorietatea Clujului în plan internațional”, a declarat la ceas aniversar Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.  

Infrastructura de care dispune Cluj Arena, etichetat cu standardul Elite, a făcut posibilă, în cei zece ani de la inaugurare, desfășurarea unor regaluri fotbalistice precum meciul dintre Generația de Aur a României și legendele Barcelonei dar și cele ale tricolorilor cu reprezentativele din Spania, Chile, Danemarca sau Muntenegru.

Aceste evenimente se adaugă altor importante întreceri sportive derulate pe stadionul clujean, respectiv Campionatul European de Atletism pe Echipe, Campionatul Balcanic de Atletism pentru Seniori, Campionatul Balcanic de Atletism pentru Juniori 1, Campionatele Internaționale de Atletism ale României ”Iolanda Balaş Soter”, Campionatul Național de Atletism, Maratonul Internațional Cluj-Napoca și multe altele.

Pe lângă destinația sportivă a arenei clujene, aceasta s-a dovedit a fi cadrul ideal și pentru organizarea festivalului Untold, Forza ZU și a altor concerte susținute de formații și artiști din țară și străinătate: Scorpions, Smokie, Roxette, Deep Purple, UB40, Dream Theater, Andrea Bocelli sau Depeche Mode. Toate acestea au contribuit esențial la creșterea atractivității culturale și turistice a Clujului.

”Reamintim în acest context faptul că, la data de 1 octombrie 2011, administrația județeană a dat în folosință unul dintre cele mai importante obiective de investiții realizate în ultimele decenii în județul Cluj, un stadion Elite, la standarde FIFA și UEFA”, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

Spune-mi ce crezi