Sportall, confirmat. Constantin Răduță se retrage de la FC Universitatea Cluj. Un statistician e urmașul

Constantin Răduță se retrage de la FC Universitatea Cluj! Informația dezvăluită în premieră de podcastul Sportall încă din 23 iunie a fost confirmată de președintele în exercițiu al clubului de fotbal FC Universitatea Cluj.

”Mai stau până pun lucrurile la punct și mă retrag!”, spunea în luna iunie Constantin Răduță, informație dezvăluită de podcastul Sportall. Oficialul clubului, uns de universitățile clujene să facă, să dreagă, să decidă și mai ales să integreze clubul de fotbal Universitatea Cluj în climatul academic, a anunțat la începutul acestei săptămâni, într-un cadru restrâns, că din cauza problemelor familiale nu mai poate să fie 100% implicat în conducerea clubului de fotbal.

Fiica lui Constantin Răduță, aflată într-o țară din Orientul Mijlociu este prinsă la mijloc de conflictele politice și armate din zonă, iar oficialul Universității încearcă să o repatrieze, conform surselor Sportall. În plus, numărul 1 de la FC Universitatea Cluj este dependent de medicamentație din cauza afecțiunilor medicale.

Marți, Răduță și-a anunțat colaboratorii că vrea să facă un pas în spate, informație oferită de Ziar de Cluj și reiterată de șeful FC Universitatea Cluj pentru podcastul 100% U. Însă, Constantin Răduță nu și-a înaintat demisia ci doar a informat conducerea Universității Babșe-Bolyai Cluj-Napoca și pe primarul Emil Boc de intenția sa.

Constantin Răduță poate și nu poate demisiona. El nu a câștigat vreun concurs de angajare pentru postul de președinte al FC Universitatea Cluj, ci a fost numit ca reprezentant la universităților clujene, respectiv al Primăriei Cluj-Napoca, după ce fostul președinte Radu Constantea a anunțat în luna martie că nu va candida pentru un nou mandat.

Din informațiile Sportall un statistician din cadrul UBB Cluj-Napoca are cele mai mari șanse de a fi instalat în funcția de președinte al FC Universitatea Cluj. Însă, persoana în cauză trebuie să primească girul celor care conduc din umbră clubul de fotbal, în condițiile în care și alți profesori universitari și-au manifestat interesul pentru postul ce va rămâne vacant.

Tot din informațiile Sportall, Constantin Răduță va continua să administreze Complexul Parc Sportiv ”Iuliu Hațieganu” (Parcul Babeș din Cluj-Napoca), atribuții pe care le-a avut anterior numirii sale în funcția de președinte al FC Universitatea Cluj din aprilie.  

Spune-mi ce crezi