Marș triumfal pentru U-BT Cluj-Napoca. Campioana a făcut spectacol cu CSM Oradea

U-BT Cluj-Napoca merge ceas în noul sezon. Ultima demonstrație de forță a campionilor a fost în meciul cap de afiș al sfârșitului de săptămână, cu CSM Oradea.

La capătul unei evoluții excelente în prima repriză, U-BT Cluj-Napoca și-a adjudecat prima confruntare grea din noul sezon 82-55 cu CSM Oradea și își continuă evoluțiile entuziasmante din această toamnă.

Patrick Richard a înscris primele puncte, iar Oradea a replicat cu o aruncare de la distanță și a trecut la conducere pentru prima și ultima oară în disputa din Sala Polivalentă. Ce a urmat a fost o demonstrație de baschet total pentru trupa lui Mihai Silvășan.

După primele 10 minute alb-negrii aveau deja nu mai puțin de 15 puncte avans (25-10) și iureșul ofensiv a continuat și în cea de a doua secvență de joc (21-14), ceea ce a dus la un ecart de 22 de puncte în favoarea campioanei României la pauza mare.

Nici în repriza a doua orădenii nu au descifrat schemele desenate de băieții lui Mihai Silvășan și diferența de pe tabela de scor a crescut cu fiecare minut scurs, chiar dacă disputa s-a echilibrat. Cu un parțial de 22-19 în sfertul al treilea U-BT a rezolvat meciul înaintea ultimei secvențe.

”Am arătat foarte bine, se vede după scorul de pe tabelă. Apărarea noastră a arătat foarte bine. Asta ne-am propus să nu lăsăm prea multe spații pentru Oradea și am reușit. Procentajele nu sunt cele mai bune, nici de partea noastră, nici de cealaltă, dar am dominat jocul și nu s-a pus problema învingătoarei”, a declarat Mihai Silvășan la finalul întâlnirii.

Patrick Richard, au tor a 18 puncte, Andrija Stipanovic (14), Karel Guzman (13 puncte) și Elijah Stewart (11 puncte) au fost principalii marcatori ai echipei U-BT Cluj. Etapa viitoare clujenii vor evolua în deplasare, la Voluntari, unde va întâlni echipa în fața căreia a câștigat primul trofeu al anului (Supercupa României).

Spune-mi ce crezi