Cluj Arena a trecut testul UEFA. Cel mai mare stadion al Transilvaniei a primit „Verde” pentru organizarea de meciuri la CE U21

Cluj Arena

O delegație a UEFA a vizitat recent Cluj Arena în vederea verificării condițiilor oferite pentru desfășurarea viitorului Campionat European de Fotbal U21.

Prezenți la Cluj, delegații forului continental de fotbal au inspectat stadionul și au evaluat hotelurile și bazele de antrenament care ar putea fi folosite pentru turneu. Totodată, aceștia au urmărit și alocarea spațiilor din interiorul arenei, conform ghidului UEFA. La finalul vizitei, concluziile reprezentanților celui mai important for fotbalistic al continentului au fost favorabile.

”E un prim test pe care l-am trecut cu succes în perspectiva găzduirii acestui important campionat european. Atât experiența dobândită deja prin organizarea cu succes a numeroase evenimente majore cât și investițiile făcute constant își spun cuvântul.

Suntem mai mult decât pregătiți pentru a găzdui la Cluj un nou regal fotbalistic. Dispunem, fără îndoială, de dotările și facilitățile necesare derulării în cele mai bune condiții a competițiilor sportive de la cel mai înalt nivel”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

România va organiza turneul final al Campionatului European de fotbal U21, din 2023, alături de Georgia, iar la Cluj-Napoca vor juca meciurile uneia dintre grupe. Astfel, România devine singura țară europeană gazdă a două turnee finale de EURO U21, după europeanul găzduit în 1998.

O grupă la Cluj-Napoca, alta la București
La ediția din 2023 a europeanului de tineret vor particip 16 echipe, iar România va fi calificată direct. Țara noastră va fi gazdă pentru două grupe, câte una în fiecare din cele două orașe nominalizate – Cluj-Napoca și București. Meciul de deschidere va avea loc în România, iar ultimul act al competiției se va desfășura în Georgia.

Stadioanele din România care vor găzdui meciuri la EURO 2023 sunt:
Arena Națională (București) – 54.028 locuri
Stadionul Steaua (București) – 31.254 locuri
Cluj Arena (Cluj-Napoca) – 30.201 locuri
Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca) – 23.500 locuri

Spune-mi ce crezi