Canotorii români au dominat întrecerile CE de juniori de la Munchen. 5 medalii de aur și una de argint

Canotorii români au dominat Campionatul European de Juniori de la Munchen la care au cucerit 6 medalii în cele 8 finale în care au luat startul.

Canotajul, cea mai titrată disciplină olimpică din România în 2021, a fost din nou valuri în întrecerile continentale de juniori. Sportivii români au triumfat în 5 din cele 8 finale în care au luat startul în baza olimpică de la Munchen. În total delegația României a obținut 6 medalii la sfârșitul săptămânii.

Mihaela-Cosmina Dram și Georgelia Stoica au câştigat într-o manieră categorică finala de la dublu rame feminin, cu timpul de 07:52,79, cu un avans de aproape opt secunde în fața Germaniei.

La dublu rame masculin, Iliuţă-Leontin Nuţescu şi Andrei-Petrişor Axintoi s-au impus în fața echipajului din Norvegia cu timpul de 07:01,83.

Daria-Ioana Dinulescu, Maria Guzran, Elena-Maria Robitu şi Ancuţa-Adelina Ungurean au câștigat finala la patru rame feminin, din nou categoric, peste două secunde în fața Italiei.

Echipajul de patru vâsle feminin, alcătuit din Diana-Ionela Petian, Andreea-Fabiola Iorgovan, Ana-Maria Mătran şi Elena-Diana Şuta, a cucerit aurul fără emoții, cu un avans de aproape trei secunde în faţa Elveţiei.

La 8+1 masculin, Cosmin Iulian Pleşescu, Eduard Angel Moldovan, Andrei Hemen, Cornel-Traian Ieremciuc, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Alexandru-Gabriel Şteţco, Constantin Emanuele Sterea, Marian Ştefan Dunca, Gavril Dumbravă au obţinut medaliile de aur cu două secunde avans faţă de Rusia.

Medaliile de argint au fost obţinute de echipajul 8+1 feminin, în componența Elena Silvia Mocanu, Elena-Andreea Cerbu, Ana-Maria Loghin, Florentina-Georgiana Neculaeasa, Valentina Amalia Azoiţei, Alexandra-Georgiana Ruşcuţă, Petruţa-Ionela Popa, Mariana-Laura Dumitru, Victoria-Ştefania Petreanu.

În celelalte două finale, la patru rame masculin, Andrei-Valentin Maliş, Marius-Ionel Bodnar, Costi-Daniel Neagoe, Petru Andrei Ciornei au ocupat locul patru, la două secunde şi jumătate de podium, iar echipajul de patru vâsle masculin (Ovidiu Cristian Badea, Alexandru Niţan, Petrisor-Darius Groza şi Alin Vasile Buzdugan), a terminat pe locul patru în Finala B şi pe zece în clasamentul general.

Spune-mi ce crezi

1 Comentariu
  • UN REZULTAT FOARTE ONORABIL,FELICITĂRI CANOTAJULUI ROMÂNESC ATÂT SPORTIVILOR CÂT ȘI STAFULUI TEHNIC.