Campionatele Internaționale de atletism ale României au loc la sfârșitul acestei săptămâni pe Cluj Arena

Cluj Arena

Una dintre cele mai vechi competiții atletice continentale, Campionatele Internaționale ale României „Iolanda Balaș Soter”, ajunge în acest an la ediția cu numărul 66.

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, întrecerea organizată de către Federația Română de Atletism se va desfășura pe „Cluj Arena”, sâmbătă și duminică (3-4 iulie 2021). Cupa României va avea loc concomitent cu Campionatele Internaționale.

Cu ocazia Campionatelor Internaționale ale României „Iolanda Balaș Soter”, se organizează și memorialele „Maria Cioncan” – 1500 m feminin, „Ioan Soter” – înălțime masculin, Iolanda Balaș Soter – înălțime feminin, „Lia Manoliu” – disc feminin.

Concursul debutează sâmbătă, de la ora 17,00, cu proba de aruncarea ciocanului (M) în Parcul Babeș, în același timp fiind programată în „Cluj Arena” săritura cu prăjina (F). Spectacolul sportiv se va încheia în prima zi cu proba de aruncarea discului (M).

Duminică, de la 17,00, se va disputa săritura cu prăjina (M), pentru ca ultima probă din concurs, 4X400 m (M), să înceapă de la ora 20,35.

Nouă atleți de la CS Universitatea aleargă la Internaționalele României

Clubul Sportiv Universitatea Cluj va fi reprezentat de nouă atleți la ediția din acest an a Internaționalelor României, dintre care trei la feminin și șase la masculin.

Feminin:

  • Adnana Matyus – săritura în înălțime și de 200 de metri
  • Patricia Scorte și Denisa Mihalache – aruncarea suliței

Masculin:

  • Cristin Eșanu – 400 de metri plat și 400 de metri garduri
  • Valentin Hrișcă – 400 de metri plat
  • Marius Dumitru – 3000 de metri obstacole și 5000 de metri
  • Tudor Sevciuc – 1500 și 3000 de metri
  • Răzvan Kalinin și Mihai Strâmb -100 de metri plat

Credit foto: Dan Bodea

Spune-mi ce crezi