Episod 26 – Am înfrânt. L-am executat și pe Rădoi

Ascultă
  • Scolari sau Rădoi? Cine-i cel mai slab selecționer?
  • David Luiz sau Andrei Ivan? Cine trebuia să-l țină pe Muller?

Azi, despre echipa națională de fotbal a României (seniori).

Au trecut  mai bine de 20 de ani de când România nu a mai jucat la un turneu final de Cupă Mondială și cred că nici de data asta nu vom ajunge în Qatar.

Noi, românii, noi jurnaliștii, noi suporterii, sau foștii suporteri ai echipei naționale l-am convins pe Mirel Rădoi că nu e selecționer, că nu e antrenor. Ne-am convins și pe noi înșine, chiar dacă nu toți avem curajul să o recunoaștem, că nu merităm să avem o echipă națională în elita fotbalului continental sau mondial.

Ce mândri am fost de naționala de tineret la turneul final din Italia și San Marino, în 2019, când băieții, cu Rădoi selecționer, au jucat o semifinală. Atunci Rădoi era „unul dintre noi” (ca să cităm un cântec de galerie, din Ghencea că tot s-a jucat meciul ăsta cu Armenia pe stadionul Steaua).

Adevărul e că oricine ar fi selecționat, nu e cel ce trebuia să ajungă la echipa națională. Oricine ar face cea mai mică greșeală nu are ce căuta la națională. Nu contează că ăștia sunt toți pe care îi avem. Întotdeauna celălalt era mai bun. Ăla pe care l-am fi selecționat noi. Întotdeauna selecționerul/antrenorul e de vină. Băieții sunt buni, sunt fotbaliști, sunt vedete, sunt iubiți de femei frumoase și conduc mașini de traficanți de fete. Tot selecționerul trebuie să antreneze și atitudinea.

Haideți să ne întoarcem la nea’ Piți, la Șoavă, la Cristi Tănase, la Rusescu, la Adi Popa, ei au scris istorie la națională. Când activau, ne-au plictisit cu calificările pe bandă rulantă la turneele finală. Zic să-i reactivăm.

Ce ziceți? Lăsați-mi un gând aici sau pe oricare dintre platformele unde ne ascultați.

Spune-mi ce crezi